Nagyvilág

Manchesteri robbantás: alig figyeltek a biztonságra

A koncertlátogatók beszámolója szerint sokaknak még a táskájára se néztek rá.

Szinte semmilyen biztonsági ellenőrzés nem volt a Manchester Arenában, ahol hétfő este 22 halálos áldozattal járó robbantás történt Ariana Grande koncertje után – írja a Guardian.

A cseh közrádió műsorában az egyik résztvevő, Nikola Trochtova azt mondta: egyáltalán nem volt semmiféle biztonsági ellenőrzés, csak azt nézték, visznek-e be az emberek folyadékot. „Rá se néztek a táskánkra” – mondta.

A közösségi oldalakon közzétett tapasztalatok megoszlanak azzal kapcsolatban, hogy milyen ellenőrzést végeztek a 21 ezer fő befogadóképességű stadionban, a telt házas koncertek előtt. Egy felhasználó azt írta: „Az utóbbi három alkalommal, amikor a Manchester Arenában jártam, bele se néztek a hátizsákomba. A One Direction koncertje előtt kívülről megtapogatták a csomagomat, hogy van-e benne valami veszélyes. A Little Mix és a 5SOS fellépése előtt még ennyi se volt, pedig tele volt a táskám és jó nehéz volt” – tette hozzá.

Egy másik twitterező azt írta: „Nem vagyok meglepve azon, hogy bármit bevihettek az arénába. A biztonság rettenetes volt. Csak egy táskaellenőrzést végeztek, fémkeresőt nem használtak és az érkezők ruháját sem vizsgálták.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik