Nagyvilág

Gyerekek lehetnek a manchesteri robbanás áldozatai közt

Sok elkeseredett szülő várja a híreket szeretteiről.

Mint arról beszámoltunk, 22 halálos áldozattal járó robbanás történt hétfő éjjel a Manchester Arenában, Ariana Grande amerikai énekesnő koncertje után. Legalább 59-en megsebesültek, a rendőrség terrortámadásként kezeli a történteket.

Az Independent azt írja: tartani lehet attól, hogy az áldozatok között tinédzserek és gyerekek vannak, Grande közönsége ugyanis rendkívül fiatal. Sok elkeseredett szülő és hozzátartozó várja a híreket szeretteiről.

A közösségi oldalakon többeket eltűntként keresnek, mint Olivia Campbellt is, akinek édesanyja a Guardian beszámolója szerint azt mondta, a legborzasztóbb érzés, amikor azt sem tudja az ember, él-e a lánya. Oliviát barátja vitte el a koncertre születésnapja alkalmából, őt szintén nem találják.

Beszámolók szerint az aréna közönsége a robbanás után először tanácstalan volt, nem tudták, hogy lövések dördülhettek, vagy akár egy hangfal robbanhatott fel. A mentésben részt vevők meg nem erősített beszámolói szerint az aréna előtt csavarok és szegecsek hevertek, ami repeszbombára utal.

„Akárki csinálta, ez egy gyerekeknek szóló koncert elleni támadás” – mondta egy fiatal férfi az Independentnek.

Egy, az arénához közeli szálloda több tucat gyereket fogadott be, akik nem tudtak hazamenni szüleikhez. Másoknak taxisok segítettek ingyen hazajutni. A rendőrség információs vonalat létesített, ahol az emberek szeretteikről érdeklődhetnek.

Részletes cikkünk a történtekről itt található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik