Nagyvilág

Trump beismerte, hogy titkos információkat osztott meg az orosz külügyminiszterrel

Megírtuk, hogy Trump titkos információkat oszthatott meg az orosz külügyminiszterrel. A Washington Post hétfői jelentése szerint az amerikai elnök arról beszélt az orosz külügyminiszternek és a kíséretében lévő Szergej Kiszljak washingtoni orosz nagykövetnek, hogy az Iszlám Állam laptopokba beépített robbanószerkezetekkel tervez merényleteket végrehajtani, s ennek fejleményeiről ő naponta kap hírszerzési jelentéseket.

Közlésével a Washington Post szerint Trump elnök veszélybe sodorhatta az amerikai hírszerzés forrásait is, ráadásul a hírszerzési adatok egy harmadik féltől származtak, amely nem adott engedélyt a kiszivárogtatásukra.

Az elnök természetesen Twitteren reagált a vádakra, ahol azt írta, elnökként csak olyan dolgokat akart megosztani az oroszokkal, amikhez megvan a joga. Így szerinte rendben van, hogy olyan dolgokról beszélt velük, mint a terrorizmus, a repülésbiztonság. Egyrészt humanitárius okokból, másrészt Trump azt akarja, hogy Oroszország határozottabban lépjen fel az Iszlám Állam és a terrorizmus ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik