Nagyvilág
gazdag (gazdag)

166 milliárd forintot ítéltek meg az orosz milliárdostól váló nőnek

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2017. 05. 11. 19:25

Válásuk után vagyonának 41,5 százalékát, 453 millió fontot kell kifizetnie feleségének egy orosz milliomosnak egy londoni bíróság csütörtöki ítélete szerint az angol jogtörténet egyik legnagyobb összegű válóperes kényszeregyezségében.
Korábban a témában:

A 61 éves férfi, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, 1989-ben Moszkvában találkozott ma 44 éves feleségével és négy évvel később kötöttek házasságot. A férj vagyonát az orosz energiaszektorban szerezte, egyebek között Londonban kőolaj-és gázkereskedőként is dolgozott. 2012-ben létrehozta saját 1,37 milliárd dollár értékű cégét.

Kelet-európai felesége ezen idő alatt háziasszony volt, 2000-ben brit állampolgár lett és Angliában nevelte két gyermeküket, akik magániskolába jártak, mielőtt angol egyetemen folytatták tanulmányaikat. A volt feleség keresetében azzal érvelt, hogy férje vagyona több mint egymilliárd fontot (335 milliárd forint) tesz ki, amelyet

házasságuk idején szerzett és gyarapított, és ezen idő alatt a felek egyenlő arányban járultak hozzá a család jólétéhez.

A bíróság helyt adott a nő érvelésének. A férj nem vonta kétségbe felesége keresetét, de azzal érvelt, hogy ő

0

A nő érvei között szerepelt továbbá, hogy szüksége van egy londoni házra, hogy gyermekei közelében maradhasson, és egy dél-franciaországi villára, hogy a szünetekben láthassa őket, valamint 224 millió font tartásdíjra. A bíró igazoltnak találta a keresetet azon életmód fényében, amelyhez házassága idején a nő hozzászokott.

Az egyezség értelmében a volt feleség kapja meg a 350 ezer font értékű Aston Martin gépkocsit és egy 90 millió font értékű műgyűjteményt.
Az eddigi legnagyobb összegű válóperes egyezség Nagy-Britanniában 530 millió fontra rúgott, 2014-ben Christopher Hohn alapkezelőnek kellett ennyit fizetnie elvált feleségének.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.