Nagyvilág

Rendőrökkel ölette meg magát egy 15 éves fiú

24.hu
24.hu

2017. 05. 09. 12:01

Kihívta saját magára a San Diegó-i rendőröket, majd légpisztolyt fogott rájuk, hogy lelőjék.
Korábban a témában:

Minden jel arra mutat, hogy „rendőrök általi öngyilkosságot” követett el egy 15 éves fiú, akit szombat hajnalban lőttek agyon rendőrök a kaliforniai San Diego egyik gimnáziumánál, miután fegyvert fogott rájuk – jelentette a helyi sajtó. A helyi rendőrség hétfőn megerősítette, hogy a gyereknél búcsúüzenetet találtak, és kiderült az is, ő volt az, aki a 911-es segélyhívón rendőröket küldött saját magára. Ami arra utal, előre eltervezte az egészet.

A fiú helyi idő szerint pár perccel hajnali fél 4 előtt hívta a segélyhívót, kérve, hogy nézzenek rá egy fiúra, aki a Torrey Pine gimnázium parkolójában áll. A hívás szerint a fiú fegyvertelen volt.

Egy perc múlva két rendőr érkezett az iskolához, és amikor kiszállt az autójukból, a parkolóban álló fiú egy pisztolyt húzott elő a nadrágjából, és ráfogta a rendőrökre, akik azonnal fegyvert rántottak. A gyerek a felszólítás ellenére sem dobta el a fegyvert, majd elindult a rendőrök felé, akik ekkor többször is rálőttek – közölte a rendőrség a helyi sajtóval.

A járőrök megpróbálták életben tartani a gyereket, míg a mentősök kiérkeztek, de a fiút a kórházba szállítás után halottá nyilvánították. A fiú lelövése után derült ki, hogy a kezében lévő fegyver egy légpisztoly volt. A rendőrség közlése szerint mindkét rendőrön volt kamera. A felvételek nyilvánosságra hozásáról az ügyészség hoz majd döntést – írta a Los Angeles Times.

A 15 éves fiú egy légpisztolyt fogott a rendőrökre, hogy lelőjék. Fotó:CBS8

A gyerek nevét a hatóságok fiatal kora miatt nem hozták nyilvánosságra. Csak annyit lehet róla tudni, hogy fehér volt, a gimnáziumban tanult, és annak közelében lakott szüleivel, egy gazdag környéken.

A San Diegó-i rendőrség hétfőn közölte, hogy a gyereknél találtak egy búcsúlevelet, ami a rendőrkapitányság gyilkossági osztályát vezető Mike Holden hadnagy közlése szerint arra utal, azért hívta ki saját magára a rendőröket, hogy lelőjék. A rendőrök közül az egyik 28 éve, a másik négy éve szolgál rendőrként. Az eset után irodai munkára osztották be őket.

Bár a rendőrök kapnak kiképzés a hasonló esetek elkerülésére, szakértők elmondása szerint akkor már nincsen választásuk, amikor valaki fegyvert fog rájuk – írta a Los Angeles Times. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint a „rendőr általi öngyilkosságra” készülő emberek szándékosan olyan helyzetbe hozzák magukat és a velük szemben fellépő rendőröket, aminek nem lehet más a vége, mint az, hogy lelövik őket.

Segítségre van szüksége?

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, van segítség! Hívja a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young man at the psychotherapist, lying on couch, emotionally speaking, discussing with psychotherapist his problems, practitioner making some notes. Horizontal photo banner for website header design
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.