Nagyvilág

Az utolsó Facebook bejegyzése után több mint 30 ezer levelet kapott a rákban haldokló fiatal lány

A 15 éves fiatal, holland lány, Sabine Wortelboer agyában egy ritka, ám rendkívül agresszív tumort találtak az orvosok. A Hollandiában ismert tévés műsorvezető, Sol Wortelboer testvére ezután hatalmas médiafigyelmet kapott. Egy jótékonysági akció keretében összegyűjtöttek neki annyi pénzt, hogy elutazhasson az Egyesült Államokba, egy gyógykezelésre.

A Houston-ban elvégzett kezelés után sokáig úgy nézett ki, hogy Sabine le tudja győzni a kórt, ám ekkor rendkívül rossz híreket kaptak.

A lány szervezete eleinte jól reagált, ám a vizsgálatok során kiderült, hogy kialakult nála egy gasztrointesztinális gyulladás, ami miatt nem tudja bevenni a gyógyszereit. A legutóbbi MRI vizsgálatok kimutatták, hogy a tumor sokkal agresszívabbá vált és a mérete is egyre csak nő.

Sabine emiatt úgy döntött, hogy befejezi, nem küzd tovább, leteszi a maradék gyógyszereit is.

A fiatal lány a közösségi oldalára feltöltött egy utolsó posztot, amelyben megköszönte mindenki a támogatást, majd bejelentette, hogy nem folytatja a harcot, mert annak nincs értelme.

Azt hiszem, hogy itt az ideje elbúcsúzni.

A holland lapok beszámolóiból kiderül, hogy a közösség, amely korábban összefogott a lányért, nem hagyta annyiban a dolgot, és a végsőkig a lány mellett maradnak. Sabine a bejegyzése után nem sokkal 33 ezer postai küldeményt kapott, amelyekben mind azt kívánták, hogy gyógyuljon meg.

Az utolsó Facebook bejegyzése után több mint 30 ezer levelet kapott a rákban haldokló fiatal lány 1
Sabine a neki küldött jó kívánságokat olvassa.

Sabine a nap nagy részét alvással tölti, nagyon legyengíti a betegség. A család szerint viszont amikor a lány ébren van, akkor a körülményekhez képest jól érzi magát, nincsenek fájdalmai.

Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik