Nagyvilág

4 órás műtéttel mentették meg az élősködő fejjel született kislány életét – FOTÓ

Az indiai orvosoknak nem volt más választásuk, kénytelenek voltak elvégezni a komoly beavatkozást, mivel a kislány élettelen, oldalára nőtt ikre folyamatosan élősködött a gyermek vérén és szervein, kockáztatva ezzel az életét.

A kislány india északi részén, Bhilwadában, koraszülötten jött világra, mindössze 2 kilogrammosan. A szüleit, akik környékbeli füldművesek, és az orvsokat sokkolta a látvány, mikor meglátták, hogy a baba oldalán egy szinte teljesen kifejlett ám deformált fej van, amelynek szeme, szája, orra, füle és egy bal karja van.

A gyermeket az életmentő műtét miatt el kellett szállítani a 336 mérföldre található Jaipurba, ahol a helyi kórház rendelkezett a beavatkozáshoz szükséges felszereléssel. A szakértők szerint rendkívül ritka, hogy ilyen jól kifejlett töppedt ikerrel jön egy gyermek világra.

4 órás műtéttel mentették meg az élősködő fejjel született kislány életét – FOTÓ 1
Kép: Metro.co.uk

A több mint 4 órás kockázatos beavatkozás végülis sikerrel zárult, a műtét során komplikáció nem lépett fel, az orvosoknak sikerült maradéktalanul eltávolítaniuk a kislányra nőtt élősködő ikert. A műtétet elvégző kórház jóindulatát jelzi, hogy a családnak nem számolták fel a beavatkozással és a szállítással járó költségeket.

Metro

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik