Külföld

Bejutott a CNN egy észak-koreai család lakásába

24.hu
24.hu

2017. 05. 01. 11:52

Korábban a témában:

És ez bizony ritka alkalom a világtól elzárt sztálinista királyságban, ahová már az országba történő beutazás is kisebb bürokráciai rémálom. A gyakorlatilag ellenségnek tekintett amerikai TV-stáb forgatásának engedélyeztetése lehetetlen küldetéssel érhetett fel.

A riporter, Will Ripley meg is jegyzi, hogy ezelőtt 12-szer járt Észak-Koreában és ebből mindössze 2-szer léphetett be valakinek az otthonába.

A most meglátogatott család egy társasház 13. emeleten lakik, ahová a legtöbbször gyalog kell felmenniük, mivel a lift a gyakori áramkimaradások miatt nem működik.

A nappaliban járva természetesen rögtön láthatjuk, hogy a családi fotók mellett a falon függnek az elhunyt, istenített vezetők: Kim Ir Szen és Kim Dzsongil portréi is.

A berendezés kora igen kevertnek tűnik: észrevehetünk egy meglehetősen régi hűtőt, de egy lapos tévét is. Nem mintha sok csatornát lehetne fogni rajta.

Észak-Korea fővárosában jellemzően a kiváltságos státuszú társadalmi rétegek, a Koreai Munkáspárthoz hű emberek lakhatnak, például a hadsereg vagy az államapparátus tagjai és családjuk.

Még ezek a puritán körülmények is luxusnak számítanak az országban, ahol a vidéki lakosság gyakran éhezik, egyik napról a másikra él, és ahol a belföldi utazás szigorú engedélyhez kötött.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.