Nagyvilág

Három évig élt egy közvécében egy japán férfi

Három én át élt egy közvécében, pontosabban annak padlásán egy férfi a Japán délnyugati részén fekvő Usukiban. Titkát egy villanyszerelő leplezte le, aki javításokat végzett az épületben. A férfi, miután letartóztatták, a rendőröknek elmondta, ő az után költözött be, hogy az előző lakó elment.

A férfi tudta, hogy melyik vécéfülkéből tud egy szellőzőn keresztül felmászni a padlásra. Az önkormányzati munkatárs, aki a rendőrökkel a helyszínen járt azt nyilatkozta, hogy a foglalt lakás tiszta volt és rendezett, egy elektromos fűtőtest és a gázrezsó is volt benne, valamint szépen rendezett ruhakupacok. Csak az az 500 műanyag palack nem illett a képbe, amik tele voltak vizelettel.

Bár japán fejlett, és gazdag országnak számít, a szegénység és hajléktalanság ott is probléma, ami néha meglepő történeteket szül. Még 2013-ban derült, hogy egy kínai nő húsz éven át élt egy földalatti lyukban, és egy közeli park mosdóját használta tisztálkodásra, illetve mosásra. Miután felfedezték, kilakoltatták, illegelis lakását pedig feltöltötték betonnal.

A mostani eset után Usuki hatóságok a város valamennyi közvécéjét átvizsgálják, hogy meggyőződjenek róla, máshol nem élnek illegálisan emberek.

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik