Nagyvilág

1300 kilométert vezetett le egy 12 éves ausztrál fiú, mire megállították a rendőrök

Letartóztatott az ausztrál rendőrség egy 12 fiút, miután teljesen egyedül levezetett több mint 1300 kilométert egy autóval. A srác azt tervezte, hogy átszeli a kocsival az egész kontinenst. A túrának majdnem harmadát sikerült teljesítenie.

„Egyszerűen elkötötte otthon a családi autót, szülei bejelentették az eltűnését, a helyi rendőrök keresték” – nyilatkozta Kim Fehon felügyelő az AAP hírügynökségnek.

A fiú a keleti parton fekvő Kendallban vágott neki az útnak, és egészen a nyugati parton fekvő Perthig akart vezetni. A táv nagyjából 4000 kilométer. A fiút azért állították meg a rendőrök Broken Hill mellett, mert a kocsija lökhárítója le volt szakadva, és leért a talajra. Úgy tűnik, volt egy kisebb koccanása, de az autónak sem esett nagyobb baja, a fiú pedig teljesen sértetlenül úszta meg a kalandot.

A srácot letartóztatták, és mielőtt hazaengedték volna a családjához, kihallgatták. Fiatalkorúként fogják megvádolni jogosítvány nélküli vezetésért, és azért mert nem fizetett a benzinért.

A túra, amire fiú készült hihetetlenül veszélyes, hiszen az út a Nullarbor síkságon át vezet. A hatalmas, lakatlan területen nyílegyenesen vezet át egy autópálya a kopár tájon. A hatóságok azt szokták tanácsolni az autósoknak, hogy ha nekivágnak, sok élelmiszerrel, vízzel, illetve tartalékbenzinnel készüljenek az útra, és rengeteg pihenőt betervezve, legalább hat napot szánjanak rá.

(via Telegraph)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik