Nagyvilág

Putyin: Trump hivatalba lépése óta romlottak az orosz-amerikai kapcsolatok

Romlottak az orosz-amerikai kapcsolatok Donald Trump hivatalba lépése óta az előző washingtoni vezetés időszakához képest – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Mir tévécsatorna által szerdán közzétett interjújában.

Azt lehet mondani, hogy munkaszinten, különösen katonai szinten nem lett jobb, hanem valószínűleg romlott

– fogalmazott a kapcsolatok állapotára vonatkozó kérdésre válaszolva az orosz vezető.

Az orosz-amerikai külügyminiszteri találkozó napján közölt nyilatkozatában Putyin egyebek között arról szólt, hogy a Szíriára mért katonai csapással az Egyesült Államok megsértette a nemzetközi jogot, mert azt anélkül tette, hogy bebizonyosodott volna, hogy a vegyi fegyvert a szíriai kormányerők vetették be, a NATO-szövetségesek pedig úgy viselkednek,

mint a kínai bólogató szobrocskák, semmit sem elemezve abból, ami történik.

Trump nemrég egy tévéinterjúban azt mondta, Putyin egy gonosztevőt támogat, a szíriai elnököt pedig “állatnak” nevezte. Az amerikai elnök rakétatámadást indított múlt hét pénteken egy szíriai légi bázis ellen, miután kedden szíria északnyugati részén, Idlíb tartomány Han Sejkun településén vegyi fegyverrel hajtottak végre támadást. Putyin ezen felháborodott, mondván, nincsenek bizonyítékok arra, hogy a szíriai kormányerők vetették be a vegyi fegyvert.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik