Nagyvilág

Megbüntették a kígyóját póráz nélkül sétáltató férfit

Megbírságoltak egy férfit a dél-dakotai Sioux Falls egyik parkjában, mert hagyta, hogy házi kedvencként tartott királypitonja szabadon csúszkáljon a fűben. Jerry Kimball azt mondja, hogy amikor a vadőr azt mondta neki, pórázt kellene tennie a kígyóra, ő biztos volt benne, hogy az egész csak vicc, mindez ugyanis április elsején történt.

A vadőrnek azonban nem volt kedve nevetgélni, felszólította a férfit, hogy kössön kötelet a pitonra. Amikor Kimball közölte, hogy erre nem hajlandó, a vadőr átnyújtott neki 190 dolláros (55 ezer forintos) bírságcsekket. Azt nem közölte, hogy szerinte mi értelme lenne pórázt tenni a kígyóra.

Kimbell azt tervezi, hogy bírósághoz fordul büntetés miatt, de nem sok esélye van. Julie DeJong a vadőri hivatal szóvivője elmondta, hogy a törvény szerint, a háziállatokat nem szabad nyilvános helyen szabadon engedni, teljesen mindegy, hogy milyen fajhoz tartoznak. A kígyótartóknak egyébként nem pórázt, hanem speciális dobozt, vagy ketrecet szoktak javasolni.

DeJong hozzátette, hogy bár a nem mérges kígyók tartása teljesen legális, a gazdiknak oda kell figyelniük azokra, akik irtóznak, vagy félnek a hüllőktől. Kimbell pedig azt mondja, neki egyik életcélja épp az, hogy megmutassa, a kígyók nem azok a veszedelmes gyilkosok, aminek az emberek egy része ismerik őket.

(News Times)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik