Nagyvilág

Autóval rontott be a városházára a dühös német férfi

Tűz ütött ki, sok százmillió forint kár keletkezett.

Több százmillió forintnyi kárt okozhatott az a 47 éves verdeni férfi, aki autójával berontott a városházára vasárnap reggel. A rombolás következtében tűz ütött ki. Senki nem sérült meg, de a károk még súlyosabbak is lehettek volna, az autóban ugyanis volt egy 11 kilós gázpalack is, ami végül szerencsére nem robbant fel.

A férfi ellenállás nélkül megadta magát a rendőröknek. A hatóságok kizárták, hogy terrorcselekmény történt volna, személyes okok állhatnak a háttérben – a férfinak vélhetően ügyei intézése során akadt problémája. Az elkövetőt kisebb kihágásai miatt már ismerik a rendőrök.

A feldühödött autós a városháza zárt bejáratán rontott keresztül, a felcsapó lángok a földszinten több helyiségre átterjedtek. A tűzoltók másfél órán át dolgoztak, hogy megfékezzék a tüzet.

Az alsó-szászországi önkormányzati társulás szóvivője azt nyilatkozta: ilyen támadásokra nem lehet maradéktalanul felkészülni, ha állandó készültségben volnának, az olyan környezetet eredményezne, amilyenben senki nem akar élni. Ezért az ügyet higgadtan, tiszta fejjel kell kezelni – tette hozzá. (The Local)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik