Nagyvilág

Szakadékba zuhant egy tehervonat Erdélyben

A mozdonyban tartózkodó két ember meghalhatott.

Kisiklott és szakadékba zuhant az erdélyi Hunyad megyében egy tehervonat mozdonya és több vagonja – tudatta a román Agerpres hírügynökség.

A baleset Merisor falu közelében, a Petrozsény és Piski közti vasútvonalon történt. A megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta: a 16 vagonos tehervonatból a mozdony és 14 vagon siklott ki, a mozdonnyal együtt hat vagon zuhant egy nagyjából tíz méter mély szakadékba.

Az Agerpres értesülése szerint a mozdonyban tartózkodó két személy meghalt, ezt a katasztrófavédelem nem erősítette meg, a szóvivő annyit mondott, hogy a két ember a roncsok közé szorult.

A baleset egy nehezen megközelíthető helyen történt, a tűzoltók több száz méteren át kézben vitték a helyszínre az életmentő felszereléseket.

Az előzetes vizsgálatok szerint a szerelvény fékrendszerének meghibásodása okozhatta a balesetet. A munkaügyi felügyelőség vezetője elmondta: a mozdonyvezető nem sokkal a baleset előtt értesítette a merisori vasúti állomást, hogy a szerelvény fék nélkül maradt, és szabad pályát kért.

A vonat egy magántulajdonú vasúti szállítócégé volt. A baleset során súlyosan megsérült a vasúti pálya, Piski és Petrozsény között a vonatok egy része módosított útvonalon jár, másik részük helyett vonatpótló buszok közlekednek. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik