Nagyvilág

Szabadon engedték az összes gyanúsítottat, akit a londoni merénylet miatt fogtak el

A március 22-i londoni merénylettel összefüggésben őrizetbe vett 12 személy mindegyikét szabadlábra helyezték, utoljára egy 30 éves birminghami férfit engedtek el – közölte a Scotland Yard szombaton.

A londoni rendőrség szerint egyikük ellen sem folytatnak további eljárást. Tizenegy őrizetbe vett embert már korábban elengedtek, a 30 éves birminghami férfi pedig, akit március 26-án vették őrizetbe terrorcselekmények előkészítésének gyanújával, szombaton nyerte vissza szabadságát.

A véglegesnek tekinthető adatok szerint a rendőrök által lelőtt merénylővel együtt öten haltak meg, és ötvenen sérültek meg a támadásban, néhányan közülük súlyosan. Az elkövető, Khalid Masood bérelt járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a Westminster híd zsúfolt járdáján, amelyen 250 méter hosszan végiggázolt, majd a kocsiból kiszállva a parlament kerítése előtt halálra késelt egy rendőrt. Ezután lőtték le a parlamentnél járőröző rendőrök.

A Scotland Yard szerint Masood valószínűleg egyedül cselekedett, az eddigi vizsgálat nem tárt fel arra utaló bizonyítékokat, hogy kapcsolatban állt volna terrorszervezetekkel, annak ellenére sem, hogy az Iszlám Állam a támadás után nem sokkal közölte, Masood az ő “katonája” volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik