Nagyvilág

Rosszul lett a másodpilóta, a stewardess vette át a helyét

Egy nem mindennapi landolás vizsgálatának eredményét hozta nyilvánosságra kedden a repülőbaleseteket vizsgáló szövetségi hivatal, Németországban. A TUI-fly gépe tavaly, október 11-én indult Németországból Mallorcára. Franciaország légterében, reggel fél hatkor, a másodpilóta kiment a mosdóba, majd miután visszatért, életveszélyesen leesett a vérnyomása.

A rosszullét annyira súlyos volt, hogy a légiutas-kísérők az utasok között kerestek orvost a másodpilótának. Amikor a Boeing 747-800-as gép landoláshoz készült, a kapitány kérésére az egyik stewardess ült be a másodpilóta székébe, és átvette a feladatait. Nem sokkal később, a gép, 195 utassal a fedélzetén, gond nélkül landolt a spanyol szigeten.

Leszállás után a másodpilótát kórházba szállították, ahol stabilizálták a vérnyomását, de semmilyen rendellenességet sem találtak nála.

Jan Hillrichs, a TUI-fly szóvivője azt nyilatkozta, hogy az eset extrém ritkaságnak számít. A cég minden pilótáját kiképezték arra, hogy egyedül is tudjon landolni, és a személyzet többi tagját is felkészítik arra az esetre, ha ilyenkor a pilóta segítséget kérne. Hillrichs hozzátette, hogy a légiutas-kísérőt megjutalmazták a helytállásáért.

(The Sun)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik