Nagyvilág

Börtönbe került a sámán, aki rávette a szülőket, hogy ne adjanak inzulint gyereküknek

Az egyes típusú diabéteszben szenvedő 7 éves japán kisfiú pár hét múlva meghalt.

Egy japán bíróság 14 és fél évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 62 éves férfit, aki „gyógyító sámánként” az tanácsolta egy cukorbeteg kisfiú szüleinek, hogy ne adjanak gyermeküknek inzulint, mert az „méreg” – jelentette a helyi sajtó. A szülők követték Kondo Hirodzsi tanácsát, ami miatt az 1-es típusú diabéteszben szenvedő 7 éves gyerek pár héttel később életét vesztette.

A kisfiút 2014 novemberében diagnosztizálták a betegséggel, és a szülők egy hónappal később már meg is keresték Kondót. A férfi a helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint korábban azt állította az anyukának, hogy képes gyógyíthatatlan betegségek kezelésére.

A gyereket 2015 februárjában engedték haza a kórházból, és a szülők Kondo segítségét kérték. Aki áprilisban végül azt tanácsolta nekik, hogy ne adjanak gyermeküknek inzulint, amit „méregként” jellemzett. Ahelyett inkább gyógyító imákat mondott el a kisfiú meggyógyítására.

A bíróság szerint a férfi nagyon is tisztában volt azzal, hogy életveszélyes az inzulin leállítása, mégis azt tanácsolta a szülőknek. A gyerek végül egyre gyengébb és gyengébb lett, és végül 2015 áprilisában meghalt. Kondo a korábbi tárgyalásokon ártatlannak vallotta magát, azt állítva, hogy minden ellene szóló bizonyíték csak kitaláció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik