Nagyvilág

Szemétként dobta ki éhező menhelyi kutyáját egy rendőr

Az eb alig élt, amikor egy kutyasétáltató rábukkant egy szemeteszsákban. A rendőrt pedig most állatkínzás vádjával tartóztatták le kollégái.

Állatkínzás vádjával letartóztattak egy philadelphiai rendőrt, aki egy szemeteszsákba rakva dobta ki életveszélyesen lesoványodott kutyáját egy parkban – jelentette a helyi sajtó. A 11 éve rendőrként dolgozó Michael Longot 30 napra felfüggesztették állásából, és a CBS Philadelphia információi szerint a rendőrség az elbocsájtását tervezi.

A hatóságok közlése szerint Long a kétéves pitbullt egy lepedőbe csavarta, majd egy fekete szemeteszsákba rakta, és kidobta a philadelphiai Wissahickon Valley Parkban. Az ebet egy kutyasétáltató találta meg tavaly novemberben.

A 43 éves Barbara Adam elmondása szerint kutyája volt az, aki kiszagolta a zsákban lévő kutyát. „Ha nem látom, ahogy szaglássza, észre sem vettem volna” – mondta el a nő a Philadelphia Inquirer című lapnak. Elmondása szerint először a kutya orrát majd fejét vette észre, ahogy kikandikál a zsákból.

Szemétként dobta ki éhező menhelyi kutyáját egy rendőr 1
Cranberry, miután megtalálták (Fotó: Pennsylvania SPCA)

Majd amikor kiszabadított, sokkolta a látvány. Az eb teljesen le volt soványodva, szó szerint csont és bőr volt, és annyira le volt gyengülve, hogy nemhogy sétálni, még állva maradni sem tudott. A nő a karjaiban tartva vitte magával az autójához, majd telefonon riasztotta a Pennsylvania SPCA állatvédelmi szervezetet, ami magához vette a Cranberry névre keresztelt kutyust.

A hatóságok a kutya azonosító chipjét leolvasva találták meg gazdáját, Longot, aki a beszámolók szerint pár hónappal korábban fogadta örökbe őt egy menhelyről.

Cranberryt azóta egy szerető család fogadott be magához, ahol végre boldogan élhet.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik