Nagyvilág

Egész Nagy-Britannia gyászolja a rendőrt, aki megpróbálta megállítani a londoni terroristát

Rengetegen gyászolják Keith Palmert, aki az életét adta azért, hogy megvédje a parlamentben ülésező képviselőket attól a késes terroristától, aki szerdán kora délután embereket gázolt el a Westminster hídon. A támadó ezután a parlement kerítésének ütközött, majd megpróbált bejutni az épületbe, ám ott

útját állta Palmer, aki megpróbálta feltartóztatni a férfit.

A terrorista a rendőrt megkéselte egy nagyjából 18 centis pengéjű késsel, a támadót majd csak ezután sikerült agyonlőni a helyszínre érkező őröknek. A támadásnak negyven sebesültje és öt halottja van, köztük a Keith Palmer, akit az események óta hősként gyászolnak Nagy-Britanniában.

Palmer remek férj és apa volt, aki több mint 15 éve szolgált az brit országgyűlési és diplomáciai védelem kötelékében. Egykori kollégája, James Cleverly, konzervatív képviselő már több mint 25 éve ismerte, szerinte Palmer egy imádni való ember volt, szívszorító, ami vele történt.

Részvétem  a családjának, a barátainak és a kolléginak. Bátor ember volt.

Zárja gondolatait Cleverly a Twitteren. Ian Hopkins, Manchester rendőrfőnöke szintén a Twitteren azt írta:

Nyugodjon békében Keith Palmer, akit brutálisan meggyilkoltak, miközben védte a parlamentet és a hazája szabadságát.


A politikusok oldaltól, pártállástól függetlenül sorban nyilvánították ki részvétüket, megszólalt többek között London polgármestere Sadiq Khan is.

Keith Palmer azért halt meg, mert a munkáját végezte. Védte a városunkat és a demokráciánkat azoktól, akik el akarják pusztítani azt az életet, amit itt élünk.

A helyi LBC nevű rádióállomás műsorában az egyik betelefonáló arról beszélt, hogy Keith korábban megmentette az életét, amikor egy egységnél szolgáltak. A nő, aki csak a keresztnevét árulta el elmondta, hogy évekkel ezelőtt balesetet szenvedtek járőrözés közben, miközben ő a vezető melletti ülésen ült.

A Nina néven bemutatkozó telefonáló szerint Palmer nem olyan ember volt, aki elvégezte a feladatát, majd felvette a pénzét, hanem mindig is hivatásként tekintett a munkájára, mindig megpróbált embereken segíteni. Emellett nagyszerű férj és nagyszerű apa volt, remekül bánt a családjával is – zárta gondolatait az egykori kolléga.

Mirror/Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik