Nagyvilág

Ittas sofőr szállította a diákokat, szerződést bont az iskola

16 tanuló utazott a kisbuszban, ami felborult Déva közelében. Súlyos sérülése senkinek nincs.

Szerződést bont a dévai Téglás Gábor Gimnázium azzal a céggel, amelynek kisbusza – benne az iskola 16 diákjával – felborult hétfőn Vajdahunyad és Déva között. A sofőr ittas volt, elaludt a volánnál.

A gimnázium igazgatója, Kocsis Attila Levente a Krónikának elmondta: a tizenhat gyermek közül tizennégyet vittek kórházba a mentők, illetve a szülők. A dévai és a vajdahunyadi kórház orvosai arról tájékoztatták Kocsist, hogy a gyerekek állapota jó, nincsenek veszélyben. Hárman maradnak bent megfigyelésre egy-két napot, ők a fejüket fájlalják és szédülnek, de sem a laboratóriumi eredmények, sem a komputertomográfos vizsgálatok nem mutattak ki sérülést.

A kisbusz üzemeltetőjével az iskola hivatalos szerződésben állt. „Éppen a nagyobb biztonság érdekében oldottuk meg így a diákok utaztatását, mivel ez az utazási cég az otthonuktól az iskoláig szállítja a tanulókat, akiknek így nem kell csatangolniuk a városban” – mondta Kocsis. Hozzátette, a szerződést minden bizonnyal felbontják, mivel kiderült, hogy a sofőr alkoholos befolyásoltság alatt vezetett.

A hatóságokat és a gimnázium vezetését egy tizedikes diák értesítette, miután kijutott a felborult buszból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik