Nagyvilág

Obama se, a kutya se hallgatta le Trumpot

Sokáig állította az amerikai elnök, hogy elődje még a választás napja előtti időkben bepoloskázta a Trump Towert. Nagyon úgy tűnik, ez is fals állítás lesz.

Közös közleményben jelentette be az amerikai szenátus két magasrangú tagja, hogy Donald Trump lehallgatására utaló nyomot, jelet nem találtak a New York-i Trump Towerben.

Richard Burr, a Szenátus Hírszerzési Bizottságának elnöke és Mark Warner bizottsági tag adtak ki közleményt, miszerint nincs arra utaló jel, hogy az amerikai kormány bármely eleme a választás napja előtt vagy után lehallgatta volna a Trump Towert.

Órákkal korábban a republikánus Paul Ryan is közölte, nem létezett ilyen lehallgatás. Ryan szerint a hírszerzési bizottságok mindent elkövettek, hogy minél többet megtudjanak (az oroszok dolgaiban is), de mégse találtak semmi olyat, mint amit Trump állított.

Márpedig az állításai kemények voltak: szerinte megválasztása előtt Barack Obama amerikai elnök tudtával történtek a lehallgatások. Trump ezt két hete mondta, azóta próbálták bizonyítani a gyanút.

(CNN)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik