Nagyvilág

Londoni magyarral is kampányolnak az EU-polgárok jogaiért

A londoni polgármester szeretné, ha a városban élő uniós állampolgárok a Brexit után is maradhatnának. Videót forgattak ezért róluk.

Most, hogy már a brit parlament és II. Erzsébet is megadta a zöld jelzést Theresa May kormányfőnek, teljes erővel nekieshet szétverni az Egyesült Királyság és az Európai Unió kapcsolatát. Persze a Brexitet nem akaró országrészek változatlanul tiltakoznak: miközben a skótok megint belengettek egy függetlenségi népszavazást, London is reagált a maga módján.

Sadiq Khan londoni polgármester aláírásával kitettek egy videót a Mayor of London (London polgármestere) Facebook-oldalra, aminek a lényege, hogy London azt szeretné, a Brexit után is maradjanak az ott élő uniós polgárok. A videóban többen, többféle családi és földrajzi háttérrel is megszólalnak,

még egy magyar nő is szót kap. A nevét nem vállalja, az derül ki róla, hogy egy magyar kisvárosból érkezett, és amúgy arányaiban talán ő beszél a legtöbbet a videóban.

Elmondja, hogy az első dolog, amikor az ember ideköltözik Londonba, hogy onnantól kezdve ő bizony londoni. A többi meg másodlagos. Bármilyen legyen az ember akcentusa, vallása, uralhatja a saját sorsát, akár egy cég pénzügyi igazgatójává is válhat, pedig csak egy magyarországi kisvárosból származik. A továbbiakban is arról van szó, London milyen nyitott, mennyi lehetőséget kínál, szóval maradjon is így, ez a cél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik