Nagyvilág

Az elválasztó korlátot lerombolva fordult meg a kamion az autópályán – videó

Ennél illegálisabb és veszélyesebb megfordulást még nem látott a világ.

Hihetetlen jelenetet rögzített egy térfigyelő kamera a Pekinget Sanghajjal összekötő autópályán, a kínai Shandong tartományban. A héten nyilvánosságra hozott felvételen egy kamionost (és társát) lehet látni, ahogy egymás után több életveszélyes szabálytalanságot elkövetve fordulnak meg az autópályán, miután elnézték a kijáratot.

A kamionos először is tolatni kezd a leállósávban. Majd társával együtt kiszállnak a járműből, begyalogolnak a középső elválasztó korláthoz, és lebontják annak egy részét. Végül fogják magukat és a kétszer három sávon átmenve megfordulnak. Mindezt az esti sötétségben, csak, hogy még veszélyesebb legyen a dolog.

A videó még március elsején készült, és a kínai sajtóban megjelent hírek szerint a sofőrt azóta elkapták a helyi hatóságok. A férfi 200 jüanos (8300 forint) pénzbüntetést kapott, valamint egy 12 pontos büntetést a jogosítványára. A kínai pontrendszer szerint egy sofőrnek 12 pontja van a vezetői engedélyéhez, és ha mindegyiket levonják, akkor újra vizsgáznia kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik