Nagyvilág

Tagadja az anya, hogy gúnyolta a lányát, aki élőben közvetítette az öngyilkosságát

Könnyekben tört ki a floridai anya, miközben arról beszélt, hogy 14 éves lánya egy élő Facebook-videóban követett el öngyilkosságot. A hatóságok azonban nem hisznek neki. Úgy gondolják, hogy a nő nem csak nyugodtan végignézte, amint a lánya megöli magát, de közben végig gúnyolódott vele.

Naika Venant egy nevelőotthon fürdőszobájában, több száz néző szeme láttára akasztotta fel magát január 22-én. A közvetítés három órán át tartott, közben a lány több barátja és ismerősre próbálta lebeszélni Naikát az öngyilkosságról, mások pedig gúnyolódtak vele. Többen azzal vádolták a lányt, hogy kamu az egész, csak egy kis figyelemre vágyik.

Naika Venant (Fotó: Facebook)

Naika évek óta élt különböző nevelőotthonokban, melyekben állítólag elhanyagolták, és szexuálisan zaklatták. Gina Caze, a lány anyja a floridai gyermekvédelmi rendszert hibáztatja. Az ügyvédjével tartott sajtótájékoztatón azt mondta, azt hitte, a lánya biztonságban van, most mégis el kell temetnie.

Válaszul a floridai családügyi és gyermekvédelmi hivatal nyilvánosságra hozott egy jelentést, ami azt állítja, hogy Gina Caze nem csak végignézte lánya öngyilkosságát, de a gúnyolódók egyike volt. A nő ügyvédje ezt cáfolta. Szerinte, Caze csak a lánya halála után értesült a történtekről, és jó ideig abban a hitben volt, hogy a videó csak színjáték.

A hivatal jelentése részletezi, mennyire problémás volt Naika és az anyja kapcsolata. A lány csak öt éves volt, amikor kiderült, hogy az anyja már többször megverte. A gyermek egy alkalommal rejtélyes körülmények között kötött ki egy kórház sürgősségi osztályán, egy másik alkalommal pedig, az anyja egy férfi gondjaira bízta, aki étlen-szomjan magára hagyta a kislányt.

Amikor Naika 11 éves volt, elszökött otthonról, mert félt tőle, hogy az anyja megveri. A jelentés szerint Caze akkor azt mondta rendőröknek, hogy vissza ne vigyék hozzá a lányát, mert komolyan bántani fogja. A nő ügyvédje szerint azonban, Caze soha nem mondott olyat, hogy minden kapcsolatot meg akar szakítani a gyermekével.

(Kiemelt képünkön Gina Caze sajtótájékoztatója, fotó: Youtube)

(via People)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik