Nagyvilág

Egy megerőszakolt tizenhét éves lányon gúnyolódnak Oroszországban

A Burger King és egy Kreml-párti bulvárlap is ocsmány módon szállt bele Dianába, aki a közvélemény egy része szerint tönkretette az őt megerőszakoló férfi életét.

Nemi erőszak áldozatán gúnyolódik egy Kreml-közeli orosz bulvárlap, a LifeNews. Erről a Moscow Times számolt be.

A 17 éves Dianát még tavaly áprilisban erőszakolták meg Uljanovszkban. Úgy döntött, nyilvánosan beszél arról, hogy mi történt vele, ennek nyomán pedig kiderült: megdöbbentően alacsony színvonalon gondolkodik az orosz közvélemény a nemi erőszakról. Olyannyira, hogy még a Burger King orosz leányvállalata is rászállt Dianára, és „a fehér férfiak elnyomottsága” is előkerült.

A lány egy talkshowban mondta el, hogy 16 évesen elhívták egy házibuliba, ahol vodkát ivott, majd

kettesben maradt egy szobában egy 21 éves férfival, Szergej Szemjonovval, aki a helyzettel visszaélve megerőszakolta.

Az erőszaktevőt első fokon nyolc évre ítélték, majd három év három hónapra enyhítették büntetését.

Már a tévéműsor előtt csoport alakult az oroszok körében népszerű Vkontakte közösségi portálon, ahol – bár Szemjonov a bíróság szerint is tisztában volt azzal, hogy Diana nem akar vele szexuális kapcsolatba kerülni – igazságtalannak nevezték a bírói döntést. 17 ezren csatlakoztak a csoporthoz.

Ráadásul az erőszaktevő szülei az orosz állami tévét is megkörnyékezték, így sikerül elérni, hogy egy műsorba behívják Szemjonov anyját és nővérét, és összeültessék Dianával és az apjával. A műsor elképesztően gusztustalanul elfogult volt, a műsorvezető is úgy vezette fel, hogy

a Dianával való intim viszony tönkretette Szergej jövőjét.

A műsorban agresszíven támadták Dianát, arról kérdezték, mennyi vodkát ivott és mire számított, amikor kettesben maradt a férfival. Egy videót is bejátszottak, amit egy közösségi oldalra töltöttek fel arról, hogy Diana egy autóban utazik nála idősebb férfiakkal, és szexről és drogokról énekelnek.

Diana azt is elmondta, hogy más is megpróbálta megerőszakolni a házibuliban, de mivel nem volt addigra teljesen tudatánál és nem tudott tevékenyen ellenkezni, a rendőrség szerint nem is történt bűncselekmény.

A műsor után Diana családja internetes fenyegetéseket kapott, autójuk kerekeit pedig ismeretlenek többször is kilyukasztották. Miután a lány anyját megtámadták az utcán, a családnak el kellett hagynia a várost.

A közösségi médiában azóta is gyalázzák Dianát. Egy március 6-i videóban Konsztantyin Prekrasev blogger kijelentette:

Kurvára nem hagyom abba a Dianáról szóló videók készítését addig, amíg a fehér férfiak a legelnyomottabb lények a Földön, a nők pedig kihasználják a tényt, hogy pina van a lábuk között.

A blogger eddig már négy hasonló gyalázkodó videót készített.

Az egyik mélypont talán az, hogy a Burger King Oroszországban Dianával reklámozta kedvezményeit, igaz, a reklámot gyorsan el is távolították. Az orosz állami tévé beszélgetésében ugyanis megkérdezték a lányt, hogy mennyit ivott, ő pedig a kezével mutatta, hogy nem sokat. A gyorsétterem-láncnál valaki úgy gondolta, nagyon vicces, ha ezzel a kézmozdulattal illusztrálják, hogy a kedvezmények nem tartanak sokáig.

Most pedig a LifeNews tett közzé egy internetes játékot, ami Dianából űz gúnyt. A játékos feladata, hogy az ágyon ülő lányt védje meg a vodkásüveggel közeledő férfiaktól.

Segíts Dianának, hogy ne legyen erőszak áldozata a házibuliban. Te vagy az utolsó reménye!

– ezt az utasítást kapja a játékos, akinek ha nem sikerül teljesíteni a feladatot, Diana szomorú arca jelenik meg. A LifeNews korábban is az erőszaktevőt védelmezte a 17 éves lánnyal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik