Külföld

Rendőrt hívtak az iskolához, ahol naponta csak kétszer mehetnek vécére a diákok

24.hu
24.hu

2017. 03. 13. 09:00

Rendőrt hívtak péntek reggel az Észak-Yorkshireben működő Bedale Gimnáziumhoz, ahol negyven diák és a szüleik tartottak indulatos demonstrációt egy új szabály miatt. Az iskolában bevezették, hogy a tanulók csak naponta kétszer, délelőtt 11.05 és 11.25, illetve délután 12.25 és 12.45 között használhatják szabadon a mosdókat. Máskor kizárólag orvosi igazolással lehet bejutni az illemhelyiségekbe.

Az egyik szülő felháborodott bejegyzést írt a Facebookra, amelyikben részletesen taglalja, mennyire megalázó és kényelmetlen volt a lányának, amikor egyszer éppen 12.45-kor ért a mosdóhoz, de már nem engedték be. Az anya azt írta, megkereste az igazgatónőt, és közölte vele, hogy ez a lánya alapvető, emberi jogainak megsértése volt, de csak annyi választ kapott, hogy ha a lánya a két megadott időponton kívül akarja használni a mosdót, kérnie kell igazolást az iskola orvosától.

Voltak azonban, akik védelmükbe vették az intézkedést. Egy apa szerint, az iskolai zaklatások elleni harcról az egész. Azok a diákcsoportok, akik zaklatják, bántalmazzák a társaikat, a mosdókban rendezték be a főhadiszállásukat, ez már évek óta így megy és a helyzet egyre rosszabb. A férfi azt írta felháborodás és tüntetés helyett inkább minden szülőnek meg kellene győződnie arról, hogy gyermeke nem tartozik-e a zaklatók közé.

A rendőrség nem avatkozott közbe a mosdódemonstrációnál, mert úgy ítélték meg, hogy az nem rendőrségi ügy. Az iskola közleményben tudta, egyelőre hajthatatlan: marad a napi kétszeri szabad vécéhasználat.

(via Metro)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.