Nagyvilág

„Zombigyerekeket” mentettek ki egy elképesztően mocskos lakásból

A falakat emberi ürülék borította, a padlón mindenütt használt pelenkák voltak abban a lakásban ahonnan négy, ötévesnél fiatalabb gyermeket mentettek ki a hatóságok az angliai Leylandban.

A rendőrök még 2015 őszén, a gyerekek nagybátyját keresték valami miatt, ezért mentek ki a család címére.  Ahogy beléptek az ajtón, olyan gyomorforgató bűz csapta meg az orrukat, hogy az egyikük elhányta magát.

A négy gyermek ott élt a mocsokban, ők maguk is koszosak voltak, csak pólót és pelenkát viseltek. Egy kislány az egyik ürülékkel borított szobában, egy ágykeret alá szorulva visított. Két gyerek egy másik szobában, szennyes ágyneműk, és szétgórált fémrudak között fetrengett. Egy bébit egy olyan járókában találtak meg, amelyik alig egy méterre állt egy halogén hősugárzótól.

Fotó: Lancashire Police

A rendőrök azt mondták, a gyerekek arcán az érzelmek leghalványabb jele sem látszott, úgy néztek ki, mint a zombik. Annyira éhesek és szomjasak voltak, hogy a rendőrök elmentek a boltba, hogy ételt és innivalót vegyenek nekik, mert a konyhában némi marihuánán kívül semmit sem találtak.

A 23 éves apa és a 29 éves anya ügyében szerdán hozott ítéletet a bíróság. Az apa 14 havi börtönbüntetést kapott. Az anya is ugyanennyit, de az ő büntetését két évre felfüggesztette a bíró, mert figyelembe vette a nő mentális állapotát. Az ítélet értelmében a nőnek részt kell vennie egy mentális rehabilitációs programban. A férfi a nő 24 órás gondozója lesz majd.

A négy gyermeket először kiemelték a családból, majd az egyik nagyszülő gondjaira bízták őket. Később azonban visszakerültek a szüleikhez, mert a gyermekvédelmi hivatal álláspontja szerint ott a legjobb nekik. A szülőket a hatóságok rendszeresen és szigorúan ellenőrizni fogják majd.

(via BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik