Nagyvilág

Újabb gumibottal erőszakoló rendőrt fogtak a franciák

Már a második brutális rendőri erőszakkal kapcsolatos eset került elő a fiókból Franciaországban. Ezt 2015 óta próbálták eltussolni.

Brutális trend alakulhatott ki a francia rendőrségnél, ahol a Local szerint már a második olyan olyan esetet leplezték le, amikor egy rendőr brutálisan bánt egy őrizetbevétel során, és gumibotjával abuzálta áldozatát. A mostani eset 2015-ben történt Párizs északi elővárosában, Drancyban, amikor egy most 29 éves férfit, Alexandre-t elfogták.

A dologból végül ügy is lett, orvosi látlelet készült Alexandre sérüléséről. A rendőr azt állította, a gumibottal igyekezett kordában tartani az akkor 27 éves férfit, ekkor csúszott el a bot. Eljárás ugyan indult a rendőr ellen, de végül nem lett komoly eredménye. Egy bíró hétfőn úgy döntött, újra kell tárgyalni az ügyet. Az ügyészség – ami tagadta, hogy szexuális erőszak jellege lett volna az egésznek – még fellebbezhet a döntés ellen.

Ha nem lesz fellebbezés nemi erőszak miatt indulhat eljárás a rendőr ellen.

Az áldozat ügyvédje, Marie-Cécile Nathan szerint igazságos és fontos döntés ez. Ez a döntés azonban tovább erodálhatja a Theo nevű férfivel szembeni erőszakoskodás miatt megkopott rendőrségi hírnevet. Február 2-án történt Theo esete, amit súlyos zavargások követtek párizs elővárosaiban. Szerencsére a kedélyek aránylag lehiggadtak, így nem ismétlődtek meg a 2005-ös polgárháborús jelenetek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik