Nagyvilág

Putyin pszichológiai elemzést rendelt Trumpról, az eredmény elég lehangoló

Vlagyimír Putyin orosz elnök számára készítettek pszichológiai profilt Donald Trumpról, az Egyesült Államok elnökéről – állítja a Kreml egy magasrangú tanácsadója az NBC News szerint.

Az elemzés előzetes következtetései szerint Trump kockázatvállaló ember, aki azonban naiv is. A profil összeállításában egykori diplomaták és Putyin stábjának tagjai segédkeztek. Trump karatkeréről azért akar többet tudni az orosz elnök, mert hamarosan, egy egyelőre nem egyeztetett időpontban a két vezető találkozni fog. Hasonló, előkészítő anyagokat gyakran rendelnek államfők bizonyos fontos diplomáciai találkozók előtt, az azonban szokatlan, hogy az amerikai elnökről készüljön személyiségelemzés.

Jó üzlet a Trump-kormány?

Andrej Fedorov egykori külügyminiszter-helyettes szerint a hatoldalas elemzés leginkább Donald Trump elmúlt 2-3 hónapjára fókuszál, egy komoly előkészítő munka része. Fedorov 2002 óta ismeri az amerikai elnököt, akinek választási győzelmére sokan egyfajta üzleti lehetőségként tekintenek a Kremlben. Fedorov úgy látja, Trumpnak jobb lenne hallgatnia az őt körülvevő emberekre, főleg azokon a területeken, amelyeken az amerikai elnök gyengébben teljesít. Mint mondta,

Trump nem találkozhat vesztesként Putyinnal, először rendeznie kell az otthoni problémáit.

Fedorov szerint a Kremlben egyre nő az aggodalom, mivel attól tartanak, hogy Donald Trumpnak nincsen kellő politikai ereje ahhoz, hogy javítsa a két ország kapcsolatát, ahogyan az is aggodalommal tölti el Putyin stábját, hogy az amerikai elnök folyamatos harcban áll a tömegmédiával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik