Nagyvilág

„Használd a lépcsőt, mint mindenki más” – mondták a kerekesszékes lánynak a reptéren

Annyira megalázottnak érezte magát a kerekesszékes Niamh Herbert a dublini reptéren, hogy tehetetlen dühében sírva fakadt. A Trinity Ceollege hallgatója a divathét miatt akart a hétvégén Londonba utazni, a Ryanair járatának személyzete azonban inkább a reptéren hagyta őt, semmint, hogy segítettek volna neki a felszállni a gépre.

fotó: Twitter

A lánynak először a beszállókapunál szóltak, hogy legalább 15 percet várnia kell az utolsó utas beszállása után, akkor a légiutas-kísérők segítenek majd neki a lépcsőn. Később azonban csak üzentek neki, hogy nem tudna-e mégis felmászni a lépcsőn, ahogy a többiek. Végül a pilóta úgy döntött, hogy egyszerűen otthagyja a lányt Dublinban.

A légitársaság csak akkor ígérte meg Niamhnak, hogy a következő gépre feljuttatják, amikor a lány perrel fenyegetőzött. A lány barátai, akik elrepültek az előző géppel, megpróbálták megtudni a pilóta nevét a londoni reptéren, miközben Niamhra vártak, a légiutas-kísérők azonban nem voltak hajlandók elárulni nekik.

A légitársaság azóta sem kért bocsánatot a lánytól. Niamh az Irish Cetral című lapnak elmodta, hogy kapcsolatba lépett a Trinity diákönkormányzatának elnökével, aki megkérte az egyetem jogászát, hogy vizsgálja meg, nem sértett-e törvényt a Ryanair.

Frissítés

Időközben megérkezett a Ryanair állásfoglalása is. Mint írják:

Sajnáljuk az okozott kellemetlenséget, azonban ez az utas 13 perccel a járat indulása előtt ért a beszállókapuhoz és nem kért előzetesen mobilitási segítséget, melyet a Dublin repülőtéren az OCS biztosít. A személyzet teljes támogatást nyújtott és jóindulatú gesztusként a következő elérhető járatra tette át az utas foglalását, ingyenesen, így az utas elrepült London Stanstedbe. Heti szinten több ezer fogyatékkal élő utas repül a Ryanairrel teljesen problémamentesen, ugyanis előzetesen mobilitási segítséget kérnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik