Külföld

Négy gyerekét ölte meg egy férfi, kettőt felesége szeme láttára

24.hu
24.hu

2017. 02. 17. 10:54

Az amerikai férfi megkötözte és megkínozta nejét, majd előtte végezte ki kamaszkorú gyermekeit.

Bűnösnek vallotta magát négyrendbeli emberölés vádjában egy 49 éves michigani férfi, aki még tavaly szeptemberben ölte meg két vérszerinti és két mostohagyermekét – jelentette a helyi sajtó. Gregory Green emellett megkínozta a tőle válni készülő feleségét a Dearborn Heights városában található otthonukban, mielőtt kihívta saját magára a rendőröket.

A beszámolók szerint Green szénmonoxiddal ölte meg 4 és 5 éves lányait. Kaliegh és Koi Green holttestét az ágyukba fektetve találták meg a házhoz kiérkező rendőrök. A kislányokat az autójában gyilkolta meg a férfi, úgy, hogy a kipufogógázt bevezette a lezárt járműbe.

Green feleségét a pincében találták meg, egy székhez kötözve. A férfi a nő arcát késsel vágta meg, és lábfejen lőtte, majd a szeme láttára megölte a nő két kamaszkorú gyermekét. A 17-éves Kara Allent és a 19 éves Chadney Allent az ügyészek jellemzése szerint több lövéssel,  „kivégzésszerűen” gyilkolta meg.

A férfi ezután felhívta a rendőrséget, közölve, hogy megölte a családját, és a ház előtt várta meg a kiérkező rendőröket, akiknek megadta magát. Felesége, Faith Green túlélte az eset.

Green nem először gyilkolt. A férfi 16 évig volt börtönben, amiért megölte előző feleségét, aki hét hónapos terhes volt, amikor Green egy steakkéssel tízszer megszúrta. Faith Green a beszámolók szerint többször is válókeresetet nyújtott be ellene, legutoljára egy hónappal  a gyilkosságok előtt.

A férfi egy vádalku keretében vallotta bűnösnek magát hirtelen felindulásból elkövetet emberölés, kínzás, súlyos testi sértés valamint fegyvertartási tilalom megsértésében. Cserébe az ügyész ejtették ellene az előre eltervezett emberölés vádját, valamint más kisebb vádakat.

A vádalku értelmében – amire az ügyészek közlése szerint áldását adta Faith Green, valamint kamaszkorú gyermekeinek édesapja is –  47 és 102 év közötti börtönbüntetésre számíthat. Leghamarabb akkor kerülhet feltételesen szabadlábra, amikor 97 éves lett.

Green büntetésének nagyságáról március elsején dönt a bíróság.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.