Nagyvilág

Facebook-élőzés közben tört ki a lövöldözés, meghalt egy kétéves kisfiú

Aznap egy másik gyereket is lelőttek Chicagóban.

Február 14-én délután a kétéves Lavontay White nagynénjével és annak barátjával kocsikázott Chicago nyugati részén, amikor melléjük állt egy autó, kiszállt belőle egy férfi és tüzet nyitott. Több mint tizenkét lövést adott le.

A kisfiú nagynénje épp élő Facebook-videót tett közzé arról, ahogy énekel a kocsiban. A várandós nőt a hasán érte lövés, barátja a helyszínen életét vesztette, a kétéves kisfiút fejbe lőtték, ő a kórházba szállítás után halt meg.

A rendőrök a nyomozás nagyon korai szakaszában vannak, de az már biztosra vehető, hogy a lövöldözés a helyi bandaháborúval hozható összefüggésbe, a leszámolás célpontja a kisfiú 26 éves nagybátyja volt.

A gyerek nagynénje, Breunna Love Devontemajor túlélte a támadást, az ő Facebook-oldalán még most is látható a tragikus videó. A lövöldözés 3:10 körül kezdődik, megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.


Az ügyben nyilatkozó rendőr elmondta: véget kell vetni az egyre gyakoribb lövöldözéseknek. Eddie Johnson „rosszul van” attól, hogy ártatlan gyerekek válnak véres leszámolások áldozatául.

Merthogy ugyanazon a napon egy 11 éves lányt eltalált egy eltévedt lövedék a város déli részén, a lövés a fejét érte, a kislány a kórházba szállítás után meghalt.

Néhány nappal korábban egy 12 éves lányt ért találat, ő azóta is kórházban van, az állapota kritikus. 2011 óta 92 tizenegy évnél fiatalabb gyereket lőttek le Chicagóban.

A Chicago Tribune aloldalán statisztikát vezetnek a városban lelőtt emberekről, eszerint 2016-ban a lövöldözéseknek 4367 (halálos vagy sérült) áldozata volt, csak idén már 410 embert ért lövedék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik