Külföld
Oroville, 2017. február 13.
A kaliforniai vízgazdálkodási hivatal (CDWR) dolgozói nézik az Oroville-tavon lévõ, megrongálódott völgyzáró gátról lezúduló vizet 2017. február 13-án. A hatóságok elrendelték a lakosok kimenekítését a 16 ezer fõs Oroville településen és környékén, miután felfedezték, hogy a túlfolyó betonfalának nagy darabjai hiányoznak és összeomlás fenyeget egy kiegészítõ túlfolyót. (MTI/EPA/Peter Dasilva)

Elmossa a víz Kaliforniát, miután USA legnagyobb gátja megrepedt

24.hu
24.hu

2017. 02. 14. 10:40

Korábban a témában:

Megírtuk, nem térhet vissza lakhelyére 200 ezer ember az egyesült államokbeli Kalifornia állam északi részén addig, amíg nem állítják helyre az Oroville-tó végében lévő völgyzáró gát kiegészítő túlfolyóját.

Oroville, 2017. február 13.
Víz ömlik le a kaliforniai Oroville-tavon lévõ, megrongálódott völgyzáró gátról 2017. február 11-én. A hatóságok elrendelték a lakosok kimenekítését a 16 ezer fõs Oroville településen és környékén, miután felfedezték, hogy a túlfolyó
betonfalának nagy darabjai hiányoznak és összeomlás fenyeget egy kiegészítõ túlfolyót. (MTI/AP/Rich Pedroncelli)
(MTI/AP/Rich Pedroncelli)

Kory Honea, Butte megye seriffje nem tudott arra választ adni, hogy mennyi ideig tartanak a javítási munkálatok, így arra sem, mikor térhetnek haza a környékbeli lakosok.

Vízügyi tisztviselők elmondták, fontolgatják, hogy helikoptereket vetnek be, amelyekkel nagy kőtömböket dobnának le a megrongálódott túlfolyó megerősítésére.

(MTI/EPA/Peter Dasilva)

Beszámolók szerint az emberek nyugtalanok és feszültek. Egy nyilatkozó arra panaszkodott,

megteltek a menedékhelyek, van akinek hét órát kellett autóznia, hogy tető legyen a feje felett.

Oroville, 2017. február 13.
Légi felvétel a kaliforniai Oroville-tavon lévõ, megrongálódott völgyzáró gátról lezúduló vízrõl 2017. február 12-én. A hatóságok elrendelték a lakosok kimenekítését a 16 ezer fõs Oroville településen és környékén, miután felfedezték, hogy a túlfolyó betonfalának nagy darabjai hiányoznak és összeomlás fenyeget egy kiegészítõ túlfolyót. (MTI/AP/The Sacramento Bee/Randy Pench)
(MTI/AP/The Sacramento Bee/Randy Pench)

 

Live Oak település egyik lakosa, Patrick Miner elmondta, hogy a családja négy autóból álló gépkocsikaravánnal kétórás haladás után visszatért lakhelyére, mert féltek attól, hogy járművükből kifogy az üzemanyag. Nem akartak a benzinkútnál sorba állni, ott ugyanis az emberek többórás sorokban várakoznak.

Az emberek pánikolnak, hangoskodnak, üvöltöznek egymással

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.