Nagyvilág

Mexikói szenátorok élőláncot szerveznek a mexikói-amerikai határnál

Különböző mexikói pártok szenátorai csütörtökön bejelentették, hogy február 17-én élőláncot szerveznek a mexikói-amerikai határ mentén, tiltakozásul Donald Trump amerikai elnök kormányzatának “ellenséges” intézkedései ellen.

Armando Ríos Piter, a baloldali Demokratikus Forradalmi Párt (PRD) egyik tagja elmondta, hogy az “Emberfal – Híd a nemzetek között” elnevezésű eseményen egységet akarnak létrehozni támogatandó a bevándorlókat.

Luz María Bristain mexikói szenátor – szintén a PRD politikusa – elmondta, hogy olyan “emberi falról” van szó, amelyik “a szeretet és a testvériség nevében bebizonyítja, hogy a mexikóiak képesek legyőzni az Egyesült Államok és Mexikó közötti határt, mert a két nép együtt erősebb, mint bármilyen politikus”.

Jesús Casillas Romero, a kormányzó Intézményes Forradalmi Párt (PRI) szenátora jelezte, hogy “szimbolikus megmozdulásról van szó, melynek célja az egység üzenete, ugyanis míg a másik – amerikai – oldalról a gyűlölet és megosztás falát tervezik felépíteni, a mexikói oldalon felépítendő “emberi fal” a Mexikóban élő és az Egyesült Államokban jelenleg tartózkodó mexikóiakat köti össze”.

Donald Trump amerikai elnök egyik legjelentősebb kampányígérete volt, hogy falat épít az Egyesült Államok és Mexikó határán, amit Mexikóval akar kifizettetni. Emiatt az elmúlt hetekben feszültté vált a két ország viszonya. Enrique Pena Nieto mexikói elnök le is mondta tervezett washingtoni látogatását.

(Diário las Américas, MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik