Nagyvilág

7 milliárdot csalt el, mert Jézus azt mondta neki, hogy gazdagodjon meg

Az lehet, hogy Jézus a megváltó, de hogy borzalmas alibi, az is biztos.

A bíróság előtt azzal védekezett egy floridai férfi, hogy azért csalt ki 7 milliárd dollárt hamis banki tranzakciókon keresztül idegenktől, mert Jézus Krisztus azt mondta neki, hogy gazdagodjon meg.

John Michael Haskew-et december közepén tartóztatták le, miután december 9-én és 10-én lebonyolította a hamis átutalásokat. A rendőrök nem sokat árultak el a férfi módszeréről, csupán annyit közöltek, hogy Haskew egy nagy, országos pénzintézetnek adta ki magát, így tudott összesen 7 milliárdnyi összeget kicsalni gyanútlan idegenektől.

7 milliárdot csalt el, mert Jézus azt mondta neki, hogy gazdagodjon meg 1
Fotó: Polk County Jail

A bíróságon kiderült, hogy Haskew, aki már egy jó ideje munkanélküli volt, azért követte el a különösen nagy értékű csalást, mert jelentős összeggel tartozott az államnak. A férfi több mint 70 átutalást tudott átirányítani a saját számlájára, a tranzakciók két nap alatt elérték a 7 milliárd dollárt.

Haskew saját bevallása szerint a bűntényhez szükséges technikai tudást saját maga, autodidakta módon sajátította el. Nem volt tanár, vagy bűntársa aki segíttette volna az elkövetésben. Haskew a kihallgatásakor a bibliára, egészen pontosan Jézus Krisztusra hivatkozott, szerinte ő akarta azt, hogy gazdagodjon meg.

Jézust nem sikerült elérni a tárgyalás során.

Haskew a vádak alapján 5 év letöltendő börtönre, és 250 ezer dollár bírságra számíthat.

Huffington Post

Ajánlott videó

Olvasói sztorik