Nagyvilág

Mérgező eledeltől pusztult el egy kutya Washingtonban

A gyártó szerint lehetetlennek tűnik, hogy az állatok elaltatásához használt szer a konzervbe kerüljön, mégis megtörtént.

Egy kutya elpusztult, öt pedig megbetegedett az Egyesült Államokban, miután olyan kutyaeledel került a polcokra, amiben megtalálható volt az a szer, amit kutyák, macskák és lovak halálba segítéséhez használnak. A pentobarbitállal szennyezett eledelt 16 államban árusították, az Evanger’s nevű cég visszahívta a terméket.

Nikki Mael elmondta: szilveszter napján adott a konzervből kutyáinak. Negyed óra elteltével az állatok dülöngélni kezdtek, és amelyik a legtöbbet evett, elpusztult. A másik három kutyával állatorvoshoz rohant, ott sikerült megmenteni az életüket.

Az Evanger’s fizette a kutyák állatorvosi kezelését, ahogy két másik kutyáét is, amelyek hasonlóan jártak. Emellett az elpusztult kutya, Talula emlékére adományt juttattak el egy állatmenhelynek. A pentobarbitál nyomaira Talula boncolásakor bukkantak rá az Oregoni Állami Egyetemen.

A cég szerint beszállítójuk hibájából került a méreg az eledelbe, noha csak hatóságilag ellenőrzött marhahúst használnak fel. „Az ilyesmi lehetetlennek tűnik” – közölték, hozzátéve, hogy a történtek miatt negyven év után megszakították a kapcsolatot a beszállítóval.

Az illinois-i székhelyű családi cég egyébként 82 éves története alatt először kényszerült visszahívni termékét. (BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik