Nagyvilág

Élő csótány mászkált a nő koponyájában

Az orvost ledöbbentette az eset. Azt mondta, 30 éves praxisa során nem látott hasonlót.

Különös érzésre ébredt egy Selvi nevű nő kedden otthonában az indiai Csennai városában. Úgy érezte, mintha valami bemászott volna a jobb orrlyukába. Még félálomban volt, ezért megpróbálta kipiszkálni azt a valamit, de mielőtt bármit tehetett volna, az feljebb kúszott az orrában – számolt be a rémisztő történetről a Mirror.

A bejárónőként dolgozó Selvi ekkor már biztos volt benne, hogy valamilyen rovarról lehet szó. A bizsergő, “mászkáló” érzés nem akart elmúlni, sőt, amikor a rovar megmozdult a nő szeme is égni kezdett.

A nőnek egészen hajnalig kellett így várnia, mert a munkáltatójától is el kellett még kéredzkednie. A legközelebbi klinikára ment először a fiával, de nem találtak semmi szokatlant nála.

Így várt egy egész napot, majd egy másik orvossal is megnézette az orrát a helyi állami kórházban, aki végül rálelt a baj forrására,

egy élő csótányra.

Az orvos, Dr Shankar saját bevallása szerint sohasem találkozott még hasonló esettel, pedig már három évtizede praktizál.

A rovart már a koponyából kellett előhalászni, pontosan a két szem közül, közel az agyhoz. Ha az állat tovább marad bent, akkor minden valószínűség szerint elpusztult volna, így megfertőzhette volna a beteget – magyarázta a szakember.

A csótányt nem volt egyszerű eltávolítani, a beavatkozás 45 percig tartott és még az operáció után is életben volt, ami kész csoda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik