Nagyvilág

Felfegyverzett csecseneket fogtak el Bécsben

A belügyminisztérium szerint nem terrortámadásra készültek.

Őrizetbe vett 22 csecsen állampolgárt az osztrák rendőrség Bécsben. A péntek esti akcióban gépfegyvert, pisztolyt és lőszereket is lefoglaltak.

A helyi lakosok értesítették a rendőrséget, hogy Floridsdorf városrészben összegyűlt egy csoport. Azt mondták, „csak sétálnak”, illetve azt is említették, hogy „esküvőt ünnepeltek”. A rendőrök a hóban találták meg a pisztolyt és a gépfegyvert, azonnal a helyszínre hívták a kommandósokat. Mind a huszonkét, 25 és 55 év közötti férfit őrizetbe vették a helyszínen.

A belügyminisztérium közleménye szerint nem terrorcselekmény, hanem más bűncselekmény miatt intézkedtek, a háttérben csecsen bűnszervezetek rivalizálása állhat. Wolfgang Sobotka belügyminiszter azt mondta, büszke a bejelentő állampolgárokra, akik követték a hatóságok felszólítását, miszerint nem olyan társadalomra van szükség, amely félrenéz, hanem olyanra, amely odafigyel.

A rendőrség kutyákkal kutatta át a gyanúsítottak által használt autókat is. Zajlik az előállítottak kihallgatása, a bécsi rendőrség szóvivője szerint államellenes összeesküvés gyanújával indult eljárás. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik