Nagyvilág

Terrorgyanús román állampolgárt fogtak Németországban

Az interneten kommunikált másokkal egy merénylet előkészítéséről.

Elfogtak Németországban egy román állampolgárt, aki a gyanú szerint iszlamista terrortámadásra készült – közölte a karlsruhei ügyészség és a baden-württembergi tartományi bűnügyi hivatal. A 21 éves férfit még csütörtökön tartóztatták fel a frankfurti repülőtéren, és pénteken helyezték előzetes letartóztatásba.

Azzal gyanűsítják, hogy az interneten egy iszlamista indíttatású németországi támadás előkészítéséről kommunikált másokkal, és azért akart Romániába utazni, hogy ott folytassa az előkészületeket. Arra utaló adatokat azonban nem tártak fel, hogy kijelölt volna konkrét célpontot.

A férfi németországi otthonát átkutatták, feljegyzéseket, adathordozókat foglaltak le. A nyomok arra utaltak, hogy lőfegyvert is szerzett a merénylet végrehajtásához, de ezt nem találták meg a lakásban.

A karslruhei ügyészség munkatársa szokatlannak nevezte az esetet, azt mondta: még vizsgálják, hogy a gyanúsított hol és hogyan radikalizálódott. Sajtóértesülések szerint egyébként a férfinak állandó munkahelye volt Németországban. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik