Nagyvilág

Migráns vagy amerikai? Egyperces kvízből kiderül, mekkora idióta Donald Trump – videó

Amerika legnagyobb kedvenceinek nagy része bevándorló, vagy migránsok leszármazottja.

Billy Eichner egy mindössze hatvan másodperces kvízzel csodálatosan demonstrálta, mekkora katasztrófa Donald Trump migrációs politikája.

Az amerikai humorista rövid játékra hívta az utca emberét: egy percen át sorolt neveket, a válaszadónak pedig azonnal meg kellett mondania, hogy tősgyökeres amerikai személyről vagy bevándorlóról van szó.

Először is nézzük a videót:

Persze, eleve egyoldalú volt a listázás: az igazi amerikaiak között kizárólag tömeggyilkosok és ismert bűnözők nevei szerepeltek Charles Mansontól Ted Bundy-ig, Timothy McVeigh-től a bostoni fojtogatón át Lee Harvey Oswaldig, míg a „migránsok” listáján csupa olyan ember, akit egy átlag amerikai (vagy inkább a világon mindenki) jellemzően imád.

A játékos remekül eltalálta: amerika legnagyobb sztárjai és hírességei közül Mila Kunis éppúgy bevándorló (Ukrajnában született), ahogy Pierce Brosnan (ír), Salma Hayek (mexikói) vagy Natalie Portman (Izrael). Nem az Egyesült Államokban született a felsoroltak közül Gloria Estefan, Charlize Theron, Antonio Banderas, Natalie Portman, Jackie Chan, Albert Einstein és Carlos Santana sem.

Bár azt nem érdemes tanulságként leszűrni, hogy minden tősgyökeres amerikai tömeggyilkos, de a másik lista azért árulkodó: ennyit arról, hogy kik teszik naggyá Amerikát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik