Nagyvilág

Két állat élte túl az Iszlám Állam pusztítását a moszuli állatkertben

Csak novemberben kétezer iraki katona vesztette életét az iraki Moszulban, a Mosul Eye aktivista szervezet Facebook-oldalára feltöltött fényképeiből pedig kiderül, állatok is az Iszlám Állam áldozatául estek. A harcot csupán egy oroszlán és egy medve élte túl.

A terrorszervezet 2014-es megszállása előtt az állatokat a Tigris folyó partján található állatkertben gondozták. A parkot viszont elfoglalta az ISIS és katonai bázist alakított ki az állatok korábbi élőhelyén.

A CNN arról ír, hogy a Mosul Eye fotóinak hitelességét nem tudták megerősíteni, viszont iraki újságírók és helyiek alátámasztották az információkat.

Januárban, Kelet-Moszul felszabadítása után a lakosok egy kisebb parkban, a város szomszédságában leltek rá az állatokra. Négy hónapig barangoltak a háborús övezetben.
A Mosul Eye szerint majmok, nyulak és más állatok tömkelege pusztult el az elmúlt időszakban.

A szervezet segítséget kért, és hamar meg is kapta. Egy kurd állatorvos ételt küldött az állatoknak, a lakosok pedig segítenek kitakarítani a parkot, ahol évekkel ezelőtt az állatkert működött.

Mint fogalmaznak, rengeteg munka van még hátra, de azt remélik, hogy az állatokról való gondoskodással visszatér az emberség a településre.

Ha megtanulod, hogyan bánj az állatokkal, akkor megtanulod az emberi élet értékét is. Ebben az életben minden összekapcsolódik. Nincs olyan része, ami értéktelen lenne

– írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik