Nagyvilág

Bosszúból agyonlőtte a feleségét halálra gázoló autóst egy férfi

A 34 éves olasz férfi egy kávézó előtt ölte meg a fiatalt, majd a gyilkos fegyvert neje sírjára helyezte.

Nem bízott az olasz bíróságokban, ezért inkább megölte egy özvegy olasz férfi azt a 22 éves sofőrt, aki autójával halálra gázolta feleségét – jelentette a helyi sajtó. A 34 éves Fabio Di Lello egy kávézó előtt lőtt rá a 22 éves Italo D’Elisára, akit három lövedék talált el.

Az Ansa olasz hírügynökség híre szerint egy térfigyelő kamera rögzítette a Vasto városában történt esetet. A felvételen látni lehet, ahogy a két férfi beszélget egymással, majd Di Lello előveszi a 9 mm-es pisztolyt, és lő. Az áldozatot a hasán, a lábán és a nyakán találta el, és feltehetően az utóbbi volt a végzetes lövés.

A gyilkosság után az özvegy férfi a helyi temetőbe ment, és felesége sírjára helyezte a bosszúhoz használt fegyvert, majd ellenállás nélkül megadta magát a rendőröknek, akik megjelentek a temetőben. Di Lellót őrizetbe vették, de egyelőre nem emeltek ellene vádat a gyilkosság miatt, mert a hatóságok még a halottkémi jelentés elkészülésére várnak.

A férfi feleségét, Roberta Smargiassit, tavaly ütötte el autójával D’Elisa. A beszámolók szerint azután gázolta el a robogózó nőt, miután áthajtott egy piros lámpán. Di Lello ügyvédjének elmondása szerint a férfit teljesen összetörte felesége halála, és attól tartott, hogy az olasz bíróságok végül nem fognak neki igazságot szolgáltatni, és D’Elisa nem kapja meg azt a büntetést, amit szerinte megérdemelne. Tárgyalása februárban kezdődött volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik