Nagyvilág

Késes támadótól mentett meg egy családot ez a férfi

Bevásárlásból tartott haza a családjával a 35 éves Kevin Taylor hétfőn délután Manchesterben. A férfi éppen lezárta a kocsija csomagtartóját, amikor valami gyanúsra lett figyelmes. Egy férfit pillantott meg, aki egy nő és a két gyermeke mögött lopakodott. A nő megérzett valamit, hirtelen megfordult, és ráüvöltött a férfira, hogy menjen onnan. Az azonban előhúzott egy kést.

Kevin Taylor, aki volt katonaorvos és nem mellesleg kék öves brazil dzsiu dszicuban, azonnal közbelépett. A támadóhoz ugrott és megütötte. A késes férfi a földre került, de rögtön fel is pattant, Kevin azonban lefogta hátulról, és újra a talajra kényszerítette. Taylor azt mondja, csak arra gondolt, hogy valahogy el kell vennie a kést a támadótól. Egyik térdével a férfi hátára, a másikkal a fejére nehezedett, a kezeivel pedig a fegyverért nyúl, és azt mondogatta, „engedd el!”

Bár a támadónak akkor esélye sem volt semmire, nehezen adta meg magát. Olyan erősen küzdött a késért, hogy az közben kettétört, és megvágta a saját kezét. Kevin nem sokat törődött ezzel, úgy maradt teljes súlyával a férfira nehezedve, amíg megérkeztek a rendőrök. A felesége ekkor készítette róla ezt a fotót.

Fotó: Bernie Taylor
Fotó: Bernie Taylor

A rendőrök megköszönték a Taylornak a hathatós közbelépést. Ő maga annyit mondott, örül, hogy épp a helyszínen volt, mert ki tudja mi történt volna, ha nincs, aki megfékezze a támadót.

(Manchester Evening News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik