Nagyvilág

4 millió dolláros választ adott a Google Trump menekültügyi ámokfutására

4 millió dolláros krízisalapot hozott létre a világ egyik legnagyobb techvállalata, a Google. Az alapba 2 millió dollárt tett a cég, a munkavállalók további 2 millió dollárral egészíthetik ki az összeget. A cég vezetői külön, egyedi konstrukciókban járulhatnak hozzá az alaphoz – írta meg a USA Today. A pénzt menekültekkel és bevándorlókkal foglalkozó civilszervezeteknek és az ENSZ Menekültügyi Hivatalának juttatják el.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a keresőóriást érzékenyen érintették Donald Trump amerikai elnök menekült- és bevándorlásügyi szigorításai: a Google azonnal az Egyesült Államokba rendelte mintegy száz, az elnöki rendelet által érintett, külföldön tartózkodó alkalmazottját. Attól félnek, hiába van érvényes vízumuk, később nem repülhetnek vissza az Egyesült Államokba.

Donald Trump pénteken elnöki rendelettel, azonnali hatállyal és meghatározatlan időre felfüggesztette szíriai menekültek befogadását, és 120 napra felfüggesztette egyes muszlim országokból érkező menekültek beutazását az Egyesült Államokba. A rendelet aláírása után a Fehér Ház nyilvánosságra hozta, hogy az ideiglenes beutazási tilalom hét muszlim országra érvényes: Szíriára, Iránra, Irakra, Szudánra, Líbiára, Szomáliára és Jemenre. Kivételt képeznek az ezen országokból diplomata útlevéllel vagy hivatalos útra érkezők, s azok, akik nemzetközi intézmények munkatársai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik