Nagyvilág

Trump főstratégája szerint a médiának be kellene fognia a száját

Az ordasat hazudó sajtótitkár pedig kitüntetést érdemel Stephen Bannon szerint.

Donald Trump főstratégája szerint a médiának szégyellnie kellene, és megalázva kellene éreznie magát az elnökválasztás eredménye miatt, és egy időre be kellene fognia a száját. Stephen Bannon, aki korábban a szélsőjobboldali Breitbart News főszerkesztője volt, egy szerdai interjúban azt mondta:

Írják le. Itt a média játssza az ellenzék szerepét. Ők nem értik meg ezt az országot. Még mindig nem értik, miért Donald Trump az Egyesült Államok elnöke.

A múlt hétvégén Sean Spicer, a Fehér Ház sajtótitkára kijelentette: soha annyian nem voltak még egyetlen amerikai elnök beiktatásán sem, mint Donald Trumpén, „és pont”. Amikor erről az egyébként nyilvánvalóan valótlan kijelentésről megkérdezték az elnök főtanácsadóját, Kellyanne Conwayt, azt felelte: Spicer „alternatív tényeket” közölt.

Arra a kérdésre, hogy Spicer ezzel nem veszítette-e el a hitelét, Bannon visszakérdezett:

Viccelnek? Szerintünk ez kitüntetést érdemelne.

Bannon szerint pont a sajtó az, amire a nulla hitelesség, a nulla intelligencia és a komoly munka hiánya jellemző.

Milyen országban élünk?

– reagált Bannon kirohanására Christiane Amanpour, a CNN műsorvezetője a Twitteren. A ProPublica nevű nonprofit hírügynökség főszerkesztője, Stephen Engelberg pedig leszögezte: „mi nem az ellenzék vagyunk, hanem a demokrácia alapvető működésének a része”. Hozzátette: egyetlen elnök kívánságára sem fogják befogni a szájukat.

Azért vagyunk, hogy megmondjuk az igazságot, és továbbra is ezt fogjuk tenni, függetlenül attól, mennyire szeretnék, hogy az úgynevezett alternatív tényeiket szajkózzuk

– mondta. (The New York Times)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik