Nagyvilág

Hazafias gyermekkönyvet adott ki egy orosz tankgyár

A legkisebbeknek szóló, hazafiasságra nevelő könyvet adott ki Oroszország egyik legnagyobb biztonságtechnikai cége az Uralvagonzavod. A mese egy kis játéktank történetéről szól, akit véletlenül ottfelejtenek a hadigyár múzeumában. A kis tank ott tölti az éjszakát az igazi harcjárművek között és végighallgatja a történeteiket a hőstettekről, amiket messzi, idegen országokban vittek véghez – írja ismertetőjében a cég.

Fotó: Uralvagonzavod
Fotó: Uralvagonzavod

A mesét az ismert gyermekkönyvszerző, Szvetlana Lavrovna kifejezetten óvodásoknak írta, hogy a félelmetes, ugyanakkor fenséges harcjárműveken keresztül ébresszen bennük hazafias érzelmeket, és a mérnöki pálya irányába orientálja őket.

A közösségi portálokon a könyv fogadtatása meglehetősen vegyes, sokan tartják abszurdnak az alapötletet, mert úgy gondolják, a gyerekeknek békésebb dolgokkal kellene foglalkozni. Mások a dolog vicces oldalát látják, készült például egy karikatúra, amin Putyin egy rettenetesen rémült, Angela Merkelre kísértetiesen hasonlító gyereknek olvas fel a könyvből, és azt mondja: „… és akkor a kis tank úgy döntött, elindul Berlinbe.”

(via BBC)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik