Nagyvilág

A Bibliára hivatkozik az apa-fia páros, akik szexrabszolgaként tartottak egy kislányt

Bíróság előtt áll Ohióban egy apa és a fia, mert 2012 és 2015 többször megerőszakoltak egy tizenhárom éves kislányt. Az utolsó időszakban, majd egy éven át a házuk pincéjében, bezárva tartották a gyermeket. Tárgyalásukon, ahol önmagukat védik azt mondták, hogy a Biblia az egyetlen törvény, amit elfogadnak.

Timothy Ciboro, volt tűzoltó, és fia Esten – mindketten az ohioi Toledóban élnek – többrendbeli nemi erőszak, kiskorú veszélyeztetése, és emberrablás vádjával állnak bíróság előtt. Bűneikre akkor derült fény, amikor 2015 májusában az áldozatuk, Timothy Ciboro mostohalánya megszökött a pincéből, amíg a két férfi nem volt otthon.

A méretes hátizsákot, és két szatyrot cipelő kislányt egy takarítónő vette észre, miközben a háztól nagyjából másfél kilométerre, magányosan sétált az utcán. A nő odament a gyerekhez, és megkérdezte tőle, hogy hol vannak a szülei, illetve, hogy elszökött-e otthonról.

A zavart lány elmondta, hogy az anyja valószínűleg Las Vegasban van, ő biológiai apjánál élt. Azt mondta, otthon egy pontrendszer működik: akinek összegyűlik ötven fekete pontja, az leláncolják a pincében. A kislány lábain bilincs volt. A takarítónő bevitte a kislányt a munkahelyére, aztán felhívta Timothy Ciborot, aki amint meghallotta, hogy miről van szó, lecsapta a telefont.

Kiderült, hogy a kislánynak két testvére, egy húga és egy öccse is van. Az anyjukkal, Stafonda Hawkinssal költöztek be Ciboroék házába. Timothy és a nő egy ideig élettársak voltak, Hawkins azonban 2012-ben egy nap úgy döntött, hogy a gyerekeit hátrahagyva, szó nélkül lelép. A három gyerek sorsa ez után rosszra fordult.

A kislány elmondta, hogy Timothy és Esten mindhármukkal rosszul bántak, de a pincébe csak őt zárták be és a két férfi csak őt szokta „megbüntetni”. Timothyt azonban a letartóztatása után a tizenhárom éves kislány húgának többszöri megerőszakolásával is megvádolták.

A két férfi már az első bírósági meghallgatáson világossá tette, hogy nem akarnak ügyvédet, inkább a hitükre támaszkodnak. “A Titanikot profik építették, míg Noé bárkáját amatőrök” – érveltek. Csak a Bibliát ismerik el magukra érvényes törvénykönyvként, azt mondják, ők a szent könyv szerint élik a mindennapjaikat, abból fognak idézni a bíróságon, hogy magukat védjék.

Linda Jennings bírónő úgy döntött, hogy hagyja a vádlottaknak, hogy önmagukat védjék, de figyelmeztetett, hogy bár a Biblia fontos dokumentum, nem értelmezhető törvénykönyvként a bíróság előtt. Ha bűnösnek találják őket, Timothy, és Esten is hosszú büntetésre számíthatnak.

(Washington Post, NBC24)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik