Nagyvilág

Egy amerikai lány rálőtt osztálytársára, majd mikor látta, hogy még él, arra kérte, hogy ölje meg

Azzal vádolnak egy ohiói tizenévest, hogy rálőtt egy osztálytársára, majd amikor meglepődve látta, hogy életben van, bocsánatot kért tőle, átadta a fegyvert és kérte, hogy ölje meg – olvasható a szerdán nyilvánosságra került rendőrségi jelentésben.

Te nem haltál meg!

– mondta a gyanúsított, amikor látta, hogy áldozata életben van. Ezután a saját homlokára szegezte a fegyvert, a 16 éves Logan Cole-t pedig arra kérte, húzza meg a ravaszt. Cole visszautasította, hogy lelője támadóját pénteken a Columbustól 88 kilométerre fekvő West Liberty középiskolájában.

A 17 éves gyanúsított a seriffnek azt mondta, hogy egyedül cselekedett, nem volt társa. A meglőtt diákot a columbusi gyermekkórházban kezelik, állapota stabil. A lövésektől megsérült egy másik diák is. A gyanúsítottat a fiatalkorúak bíróságán többek között gyilkossági kísérlettel és az iskolai biztonsági zónán belüli fegyverhasználattal vádolják.

A jelentés szerint a fiú péntek hajnalban az édesanyja hálószobájából emelte el a lőfegyvert és a töltényeket, mostohaapja csavarhúzójával az alagsorban szétszerelte, ezután betette az iskolatáskájába egy katonai mellénnyel és egy álarccal együtt, a töltényeket a mellény zsebeiben helyezte el.

A húgával elment az iskolába, ott a mosdóban megvárta, amíg egyedül lesz, majd az egyik fülkébe zárkózva összeszerelte a fegyvert, imádkozott,

felvette a mellényt és a saját készítésű maszkját, amelyre az anarchia jelét és egy káromkodást írt.Megvárta, míg megszólal a csengő, kijött a fülkéből, meglátta Cole-t és kétszer rálőtt. Ezután belőtt két tanterem ablakán, majd visszament a mosdóba, ahol látta, hogy Cole életben van.

Ahogy meghallotta a közeledő igazgató hangját, visszament a fülkébe, levette a mellényt, a fegyvert a padlóra tette és arrébb rúgta. Az igazgató a mosdóban találta meg a fiút, a padlóra szorítva tartotta, amíg a rendőrök ki nem értek.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik