Nagyvilág

Teljesülhet a vágya a férfinak, aki a börtönt választotta a felesége helyett

Bűnösnek vallotta magát hétfő reggel a bíróságon a 70 éves Lawrence John Ripple. Ő volt az a férfi, aki tavaly csak azért rabolt ki egy Kansas City központjában álló bankfiókot, mert úgy érezte, sokkal jobb dolga lenne a börtönben, mint otthon a házsártos feleségével.

Mit arról korábban beszámoltunk, Ripple szeptember elején sétált be a bankfiókba, ahol egy kézzel írt üzenetben szólította fel a pénztárost a kassza tartalmának átnyújtására. Miután azonban készhez vette a 2924 dolláros (kb. 845 ezer forint) zsákmányt, nem fogta menekülőre, hanem leült a bank előcsarnokában, és megvárta, amíg letartóztatják.

Az elképedt rendőröknek aztán elmagyarázta, hogy csúnyán összeveszett a feleségével, és betelt nála a pohár. Közölte az asszonnyal, hogy inkább megy börtönbe, minthogy még egy percet otthon kellejen élnie. Dühében ott, a felesége előtt írta meg a bankrabláshoz használt táblát.

Később Ripple mégis meggondolhatta magát, a tárgyalása idején ugyanis szabadlábon van, kifizette magáért az óvadékot. Azzal, hogy most elismerte a bűnösségét, megteremtette annak a lehetőségét, hogy az ügyész és az ügyvédje kialkudjanak egy mindkét fél számára elfogadható büntetést.

(The Kansas City Star)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik