Nagyvilág

Perverz macskagyilkos garázdálkodik Londonban

A gyanú szerint egyetlen elkövető végezhetett Londonban és a környékén több mint kétszáz macskával. Az állatok megcsonkított holttesteinek egyre gyakoribb felbukkanására egy állatvédő szervezet, a South Norwood Animal Rescue and Liberty Charity figyelt fel még 2015 szeptemberében a brit főváros déli részén, Croydonban. Azóta az egész városban, és több London melletti településen is találtak hasonló tetemeket.

A hétvégén két újabb lefejezett macskatestet találtak Surrey-ben. Az állatvédők szerint, a tettes most már három – négy állatot öl meg minden héten. Egy tompa tárggyal végzi ki őket, majd vár fél órát, hogy teljesen leálljon a testükben a vérkeringés, majd egy késsel megcsonkítja őket. A fejet, a farkat, vagy a mancsokat vágja le, gyakran több testrészt is. A testeket aztán általában hálószobák alatt helyezi el, de előfordult már, hogy iskolák közelében tette őket közszemlére.

A tetemek vizsgálatából kiderült, hogy bár az elkövető néhány vágása sebészi pontosságú, vannak esetek, amikor durvábban dolgozik, feltehetően azért mert sietnie kell. Az állatvédők több tetemet felboncoltattak. Az állatorvos mindegyik gyomrában friss csirkehúst talált, vagyis szinte biztos, hogy az elkövető étellel csalogatja magához az áldozatait.

Az állatvédők az esetek közötti feltűnő hasonlóságok miatt gondolják úgy, hogy egyetlen elkövetőről van szó. A tetemek elhelyezése miatt azt gyanítják, hogy a tettest szexuális motivációk hajtják, a levágott testrészek pedig valamiféle trófeának kellenek neki.

(via Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik